user_mobilelogo

Het leven van een jongere kan heel lastig zijn.

In je eigen hoofd gebeurd er veel. Om je heen gebeurd er veel. Er wordt op verschillende plaatsen wat van je gevraagd en verwacht. Maar waar sta JIJ in dit verhaal ? Word er echt naar jou geluisterd ? Wordt er echt met jou gekeken wat jij wilt ? Weet jij waar je voor staat en wie je bent ? Is er echt tijd en ruimte voor jouzelf om te ontwikkelen tot de persoon die jij wilt zijn ? In plaats van te volgen of te doen wat andere mensen van je willen of verwachten. Probeer jij je in allerlei bochten te wringen om maar in de kaders te passen hoe de wereld jou graag zou willen zien ? 

Worstel jij met al deze levensvragen ? Of loop jij geregeld aan tegen jezelf of worstel je met een verleden of moeilijk te verwerken situaties ? Merk je dat er steeds iets is wat jij weg wilt duwen ? Merk je dat er steeds iets aanwezig is wat sterker is dan jouzelf ? Een vervelend gevoel, een steen in je maag, een dagelijks zeurende hoofdpijn, het kan zich uiten op vele manieren. Veelal gaat geestelijke pijn zich lichamelijk uiten en dat is zeer vervelend. Zit je in de pubertijd en worstel jij met al die hormonen die door je lichaam gieren en ervaar je steeds chaos in je hoofd ? Heb je het gevoel dat niemand je echt begrijpt ?

Ken je het nummer van Racoon, Oceaan ? "Een oceaan om in te vluchten, hoe lekker zou dat zijn.." Herken je jezelf in dat moment ? Dat je in de oceaan zou willen vluchten, even weg van alles. Weg van al dat moeilijke. Weg van al die dingen die mensen van je vragen en van je verwachten. Even letterlijk vluchten in die grote oceaan...   

Zou het niet fijn zijn als iemand echt naar jou luistert, echt met jou meekijkt en je wil bijstaan in het ontwikkelen van jezelf en/of ondersteunen in datgene waar je graag hulp bij zou willen hebben. Iemand die je hand pakt en naast je staat. Een coach kan dit allemaal voor jou betekenen. Juist bij coaching is het zo fijn dat we niet alleen in een kamer, op een stoel met elkaar in gesprek hoeven te gaan. We kunnen afspreken in de coachpraktijk, bij jou in huis of er op uit trekken, zoals een passende activiteit op locatie. We kunnen allerlei dingen ondernemen die jouw passen, zo maakt het een effectieve samenwerking.

Jongeren coach helpt bij problemen op het gebied van: 

 • verdriet
 • (faal)angst
 • onzekerheid
 • boosheid, driftbuien
 • moeite met het herkennen en/of uiten van emoties
 • concentratieproblemen
 • slaapproblemen
 • pesten of gepest worden
 • rouwverwerking
 • (hoog)gevoeligheid
 • hechting/binding/verlating
 • scheiding
 • stress of spanningen
 • moeite met sociale vaardigheden

 En andere problemen...

Werkwijze

Bij coaching staan jouw behoeften centraal. Samen stellen we doelen op die jij graag wilt bereiken. Jij houdt zelf de regie en pakt zelf de verantwoordelijkheid. We kijken samen naar: Wat heb jij nodig ? Waar word jij blij van ? Waar ben jij goed in ? Wat wil jij ? Het ontdekken hiervan is een positieve ervaring. Samen kunnen we onderzoeken hoe je deze positieve krachtige talenten kunt gebruiken in moeilijke situaties.  De coach helpt je vaardigheden te leren (h)erkennen en leert je tools om met dingen om te gaan, waardoor je zelfvertrouwen vanzelf weer gaat groeien. 

Na aanmelding, ontvangt u per e-mail, een intakeformulier. Daarna zal een intake plaatsvinden met de ouder(s)/verzorger(s). Jongeren (12+) mogen kiezen of ze daar bij willen zijn, het is wel wenselijk. We werken met schriftelijke toestemming tot (18+) van beide ouders/verzorgers. Jong volwassenen (18+) kunnen zich zelfstandig aanmelden.

Werkvormen

  boksbal

            Creatieve therapie                   Sportieve therapie            Emoties uiten

Waar vindt de coaching plaats ?

De coaching kan plaatsvinden in de coachpraktijk. Bij jou thuis in huis. Op school. Ook is coaching op locatie mogelijk. Dit kan zijn; sporten, wandelen, stukje rijden, het bos, de zee of een geplande activiteit die past bij de hulpvraag.  

In de coachpraktijk

 De coachpraktijk

Buiten in de natuur

 

Wat zijn de kosten ?

Elk mens is uniek ! Hierdoor is elk traject anders en maatwerk. De kosten van een traject hangen af van de vraag die jij hebt, u heeft over uw kind, en de aard en mate van de problematiek. Alles gaat in goed overleg zodat jij/u niet voor verassingen komt te staan.

Tarieven  

 Telefonisch kennismakingsgesprek  gratis 
 Intake gesprek  € 80
 Coach sessie  € 75 (45 min a 60 min)
 Gezinssessie  € 90 (per 60 min)
 Evaluatie-/eindgesprek  € 75
 Telefonisch consult  € 30 (30 min)
 Gesprekken met derden, zoals bijvoorbeeld familieleden o.i.d.  € 75 (per 60 min)

Prijzen zijn inclusief BTW.

Bij huisbezoek of sessie op locatie geldt een kilometervergoeding van €0,29 per km.

Annuleren

Wanneer een afspraak niet door kan gaan, dient deze minimaal 24 uur van te voren geannuleerd te worden. Annuleringen die niet op tijd zijn, zullen in rekening worden gebracht.

Vergoeding

Coaching wordt in principe niet vergoed. Vergoeding door een zorgverzekeraar kan soms via de aanvullende zorgverzekering, maar dit wordt zelden gedaan. Het is wellicht mogelijk om de coaching te betalen vanuit een PGB (Persoons Gebonden Budget). Indien u niet voor een vergoeding in aanmerking komt, dan kunt u de gemaakte kosten voor coaching aftrekken als bijzondere ziektekosten in uw belastingaangifte.