user_mobilelogo

Wat doet een kindercoach ?

Weet je even niet meer wat goed is voor je kind in een bepaalde situatie ? Wat je met het gedrag van je kind aan moet of omdat je ziet dat je kind niet lekker in zijn vel zit ? Soms zijn er problemen, angsten of onzekerheden waarvan je als ouder niet meer weet wat je ermee aan moet. Op zulke momenten is het fijn als iemand echt naar je luistert en met je meekijkt, denkt en je helpt bij het vinden van een passende oplossing. Je bent samen vastgelopen en wil graag weer vooruit kijken. Op dat moment kun je een kindercoach in de arm nemen. Met elkaar gaan we op zoek naar een ieder zijn eigen kracht, zodat de stappen gezet kunnen worden die nodig zijn om weer in balans te komen.

Kindercoaching is een tijdelijke begeleiding voor kinderen van 2 tot en met 17 jaar en hun ouders of verzorgers.

Een kindercoach brengt weer beweging in de situatie, helpt mee, denkt mee, kijkt mee, zoekt de antwoorden in het kind en vindt een passende oplossing. 

Door een kindercoach zie je je eigen kracht, werk je samen naar een gewenste situatie en kom je als gezin weer in balans.

Kindercoach helpt bij problemen op het gebied van:

 • verdriet
 • (faal)angst
 • onzekerheid
 • boosheid, driftbuien
 • moeite met het herkennen en/of uiten van emoties
 • concentratieproblemen
 • slaapproblemen
 • pesten of gepest worden
 • rouwverwerking
 • hechting/binding/verlating
 • (hoog)gevoeligheid
 • scheiding
 • stress of spanningen
 • moeite met sociale vaardigheden

En andere problemen...

Traject "Een Kind in Scheiding"

Voor kinderen die te maken hebben met ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn heeft Pacific coaching een speciaal traject genaamd "Een Kind in Scheiding". Dit traject is speciaal ontwikkelt om uw kind de ondersteuning te bieden die het nodig heeft tijdens deze turbulente periode in hun leven. Het moment waarin het kind in een tweestrijd getrokken lijkt te worden en misschien wel voelt te moeten kiezen voor 1 van de ouders. Een loyaliteitsconflict kan hier ontstaan. Er vind zich niet alleen een scheiding plaats tussen de ouders, ook de kinderen worden noodgedwongen gescheiden van de andere ouder waar zij op dat moment niet verblijven. Een scheiding geeft veel verdriet bij kinderen. Het kind kan zich zeer alleen voelen in zijn verdriet en ziet het verdriet van zijn ouder, waardoor alles heel ingewikkeld wordt voor een kind. Hun leven is ineens niet meer zo zorgeloos zoals het was. 

Kinderen kunnen voelen dat ze moeten kiezen voor 1 van de ouders. Het kind is erg zoekende in deze periode naar veiligheid en geborgenheid. Hun vertrouwde veilige omgeving is ineens uit elkaar getrokken. Dit is een grote klap voor een kind. Voor hun toekomst is het fijn als ze dit goed verwerken en er goed over kunnen praten, wat er in hun gebeurd. Het kind kan ook erg worstelen in deze periode om gehoord te worden door de ouders of willen graag hun belangen laten horen. 

Werkwijze

Na aanmelding, ontvangt u per e-mail, een intakeformulier. Daarna zal een intake plaatsvinden met de ouder(s)/verzorger(s). Jongeren (12+) mogen kiezen of ze daar bij willen zijn, het is wel wenselijk. We werken met schriftelijke toestemming tot (18+) van beide ouders/verzorgers. Jong volwassenen (18+) kunnen zich zelfstandig aanmelden.

Werkvormen

     

                  Creatieve therapie                            Speltherapie

Waar vindt de coaching plaats ?

In de coachpraktijk

   

Buiten in de natuur

    

De coaching kan plaatsvinden in de coach praktijk, waar een speciale kinderruimte is ingericht. De coach kan ook bij u thuis komen. Indien noodzakelijk vindt de coaching plaats op locatie. Hierover wordt u uiteraard tijdig geïnformeerd en er zal om uw toestemming worden gevraagd. 

Wat zijn de kosten ?

Elk kind is uniek ! Hierdoor is elk traject anders en maatwerk. De kosten van een traject hangen af van de vraag die u heeft over uw kind en de aard en mate van de problematiek. Alles gaat in goed overleg zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Tarieven  

 Telefonisch kennismakingsgesprek  gratis 
 Intake gesprek  € 80
 Coach sessie  € 75 (45 min a 60 min)
 Gezinssessie  € 90 (per 60 min)
 Evaluatie-/eindgesprek  € 75
 Telefonisch consult  € 30 (30 min)
 Gesprekken met derden, zoals bijvoorbeeld familieleden o.i.d.  € 75 (per 60 min)

Prijzen zijn inclusief BTW.

Bij huisbezoek of sessie op locatie geldt een kilometervergoeding van €0,29 per km.

Annuleren

Wanneer een afspraak niet door kan gaan, dient deze minimaal 24 uur van te voren geannuleerd te worden. Annuleringen die niet op tijd zijn, zullen in rekening worden gebracht.

Vergoeding

Coaching wordt in principe niet vergoed. Vergoeding door een zorgverzekeraar kan soms via de aanvullende zorgverzekering, maar dit wordt zelden gedaan. Het is wellicht mogelijk om de coaching te betalen vanuit een PGB (Persoons Gebonden Budget). Indien u niet voor een vergoeding in aanmerking komt, dan kunt u de gemaakte kosten voor coaching aftrekken als bijzondere ziektekosten in uw belastingaangifte.